Uncategorized

Den ultimative barbering

By april 15, 2014november 12th, 2020No Comments

1. Tag et varmt bad, eller vask ansigtet grundigt med lunkent vand.
2. Påfør en preshave creme, og masser det ind i skægget. Gnid gerne imod skægretningen, da dette “løfter” skægget og forbereder
det yderligere til barberingen.
3. Anvendelse af produkt; barberskum, barbercreme eller barbersæbe:

Barberskum på flaske:
Tryk barberskummet ud i hånden og masser det ind i skægget. Lad det sidde et øjeblik, så det kan trænge ind.

Barbercreme:
Blødgør din barberkost under rindende varmt vand.

Tag en mængde creme svarende ca. til det yderste led af din lillefinger og tryk cremen ud i håndfladen eller i en skål. Brug din barberbørste til at skumme cremen op. Kør børsten rundt i bløde runde bevægelser med et let tryk. Fortsæt indtil dit barberskum bliver fedt og lækkert og har en glinsende overflade.
Tilføj evt. et par dråber vand for at opnå den rette konsistens. Bemærk, at det muligvis kræver et par forsøg de første gange, men når du først har fundet den rette teknik og konsistens, så er det meget nemt at gentage dag efter dag 🙂

Barbersæbe:
Blødgør din barberkost under rindende varmt vand. Kør barberkosten rundt i sæben for at “lade” børsten med sæbe. Når børsten er fyldt med sæbe, stiller du sæben fra dig. Brug din barberbørste til at skumme cremen op. Du kan gøre dette i håndfladen på den anden hånd eller i en skål. Kør børsten rundt bløde runde bevægelser med et let tryk. Fortsæt indtil dit barberskum bliver fedt og lækkert og har en glinsende overflade. Tilføj evt. et par dråber vand for at opnå den rette konsistens.

4. Påfør barberskummet med børsten ved at køre den rundt i bløde runde bevægelser. Dette løfter skægget.

5. Kontroller bladet i din skraber, og skyl skraberen under varmt vand. Barber dig med din Double Edge skraber ved at skrabe med hårene, og
skyl jævnligt skraberen under varmt vand. Undlad at skrabe imod hårene, og undlad at dreje skraberen, mens den kører hen over huden.

6. Skyl ansigtet grundigt i koldt vand. Dette lukker porerne igen. Dup ansigtet med en tørt og rent håndklæde.

7. Påfør en aftershave lotion uden alkohol. Lad din lotion trænge ind i huden, inden du påfører din foretrukne dag- eller ansigtscreme. Generelle tips til barbering:

 • Tag et brusebad eller bad inden din barbering. Skal du rigtig forkæle dig selv, så blødgør ansigtet med et opblødt varmt håndklæde.
 • Træk ikke indgroede hår ud med en pincet. Der er en god chance for at håret knækker og ikke kommer rigtigt ud. Træk i stedet håret en smule frem med en nål og barber dig som normalt. Efter nogle uger vil håret med stor sandsynlighed være normalt igen.
 • Brug rigeligt med varmt vand, og barber dig i et varmt badeværelse / rum.
 • Brug runde bevægelser for at løfte skægget.
 • Skrab med skægretningen – aldrig imod.
 • Skyl ofte bladet i varmt vand.
 • Skyl ansigtet med koldt vand efter barberingen og dup forsigtigt med et rent håndklæde.
 • Brug en aftershave lotion uden alkohol.
 • Skyl din skraber og din børste for at fjerne overskydende sæbe.
 • Ryst børsten for at fjerne overskydende vand. Klem den kun forsigtigt.
 • Stil børsten, så den kan lufttørre og er klar til næste gang.